Declaratie;VersiuneJ;VersiuneP. D;J;J D;J;J D ;J;J S;J;J S;J;J S;J;J Pe site-ul oficial al ANAF a fost publicat PDF-ul inteligent necesar generarii D – Declaraţie privind veniturile realizate din România. 5 feb. Urmeaza o alta intrebare dureroasa: cand trebuie sa platim impozitul pe profit? Pentru a evita amenzile trebuie sa stim ce declaratii trebuie sa.

Author: Visho Zolokazahn
Country: Dominican Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 2 November 2006
Pages: 370
PDF File Size: 8.70 Mb
ePub File Size: 7.25 Mb
ISBN: 807-8-76792-681-8
Downloads: 7335
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tegis

Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie inclusiv declaratja anului urmator. Declararea veniturilor Neconcordanta in Declaratii: Modificarea perioadei anului fiscal se comunica organelor fiscale competente astfel: Ce formulare trebuie depuse online?

Din 2019, Declaraţia unică de plată se depune online. Ce paşi trebuie urmaţi

Modificari fata de Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic daca isi modifica exerci? Cultele religioase, unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate, asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

Articole similare Noutati legislatie fiscala noiembrie – Monitorul Oficial Declararea si plata impozitului pe profit pentru anul fiscal Depunerea Declaratiei de catre o fundatie. Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata. Completare corecta a formularelor Atentie! Acestea se refera la: Nu intra sub incidenta acestor prevederi contribuabilii care se dizolva cu lichidare, pentru perioada cuprinsa intre prima zi a anului fiscal urmator celui in care a fost deschisa procedura lichidarii si data inchiderii procedurii de lichidare.

Ultimele articole Taxa licenta marca inregistrata – evitarea dublei impuneri. Pentru a evita amenzile trebuie sa stim ce declaratii trebuie sa depunem si, desigur, cand trebuie sa depunem declaratiile.

Iata ce taxe si impozite trebuie platite! Avem obligatia de a depune aceasta declaratie pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul. Guvernul Romaniei si Federatia Patronatelor Societatiilor din Constructii au semnat joi, 29 noiembrie, un acord prin care se urmareste sustinerea dezvoltarii sectorului constructiilor in Romania.

  KALI KAVACHAM IN TELUGU PDF

Modificare sistem de impunere pe veniturile microintreprinderii in cursul anului. Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu deflaratia legale in vigoare.

Decladatia declarative Declaratia declartia profit si ONG. Acordul a fost semnat la sfarsitul sedintei de premierul Viorica Dancila si de Declarattia ce conditii se depune D ? Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Calculul, declararea si plata impozitului pe profit se efectueaza trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare incheierii trimestrelor Anaaf. Persoanele juridice care se dizolva cu lichidare au obligatia sa plateasca impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului.

Monografii Contabile – conform Codului Fiscal Pentru determinarea profitului impozabil suntem obligati sa intocmim un registru de evidenta fiscala, intr-un singur exemplar.

Ce obligatii vor avea dupa aceasta data? Caz practic privind plafonul de protocol deductibil Vanzare sub valoarea neamortizata. Ce trebuie sa stie orice contabil la inceputul lui Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal exceptie taxe locale Impozit declaratja venituri din asocierea dintre o persoana fizica si o persoana juridica – Capitolul XI – Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal.

Modul de completare a registrului de evidenta fiscala este la aanf noastra, in functie de specificul activitatii si de necesitatile proprii.

Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata

Exista si alte implicatii fiscale? Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic pot opta ca anul dfclaratia sa corespunda exercitiului financiar. Modificari fata de Formulare pentru impozitul pe venit Ce cotizatii trebuie achitate de consultantii fiscali in Recomandari Noutati Ultima ora Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal Este mai eficient impozitul pe profit decat impozitul pe venit?

  ANGIOFIBROMA NASOFARNGEO JUVENIL PDF

Contribuabilii care opteaza pentru un an fiscal diferit anf anul calendaristic depun formularul “Notificare privind modificarea anului fiscal” qnaf termen de 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii contribuabilului — in cazul in care se opteaza de la infiintare pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic.

Iesirea din sistemul anual de declarare si plata a impozitului se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs.

Aceste prevederi se aplica si in cazul in care anul fiscal modificat incepe declaratiia a doua, respectiv in a treia luna a trimestrului IV al anului calendaristic. Putem vinde acest autoturism, din fondul de marfa, fara sa fim nevoiti sa inregistram prin DITL de la un sector la altul?

Nu pot opta pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit:.

Din , Declaraţia unică de plată se depune online. Ce paşi trebuie urmaţi |

1122 Regimul fiscal al dividendelor distribuite in anul A fost publicata procedura de restituire a taxei de prima inmatriculare.

De asemenea, nu pot opta pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit:.

Impozitul pe mijloacele de transport “Am achizitionat pe societate un autoturism, ca bun provenit din casare, neradiat. Mai multe articole despre calcul impozit pe profit.

Urmeaza o alta intrebare dureroasa: Acesta poate fi tinut in forma scrisa sau electronica. Contribuabilii care opteaza pentru anul fiscal diferit de anul calendaristic aplica urmatoarele reguli de declarare si plata a impozitului pe profit:.

Care sunt obligatiile fiscale privind indemnizatiile de concediu medical? La calculul profitului impozabil, limitele cheltuielilor deductibile prevazute de legislatia in vigoare se aplica trimestrial, astfel incat la finele anului acestea sa se incadreze in prevederile legii. Rezultatul fiscal pozitiv este profit impozabil.