(Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre Uploaded by. gd7ro · Nicolae Zarnescu – PASAPORT PENTRU . Sf Teodor Studitul Cuvintari Duhovniceshti. Uploaded by Sf Teodor Studitul Contra Ereticilor Iconoclasti. Uploaded by Despre Preotie Sf Ioan Gura de Aur. Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre preotie.

Author: Bazil Shaktikus
Country: Solomon Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 12 April 2009
Pages: 117
PDF File Size: 19.50 Mb
ePub File Size: 19.58 Mb
ISBN: 918-6-59503-578-9
Downloads: 24717
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kikora

FORUMUL ORTODOX – TEOLOGIE.NET

Alta sursa ar mai fi Omilia la Ioan 6,10 a Fericitului Augustin tot dupa o tura pe google am gasit. Daca are cineva idee unde despde sa gasesc, sa citesc cu ochii mei – atat eu cat si altii- ar fi nemaipomenit.

Daca ar trebui sa ne despartim doar la greselile si ereziile declarate pe fata inseama ca acel ” duh sfant ” este fatarnicla care conteaza exteriorul si varul de pe mormintenu ar trebui sa mai existe sfinti sau persoane care sa stie gandurile puturoase si ce erezii zac in inima vre-unui episcot chiar daca nu le propovaduieste pana la sfarsitul vietii. Cu respect, ieromonah Petru Pruteanu. Poate nu am cautat unde trebuie.

Daca tu nu recunosti anumiti sfinti nici eu nu recunosc anumiti episcoti spurcati. De aceea au facut echinoctiul data fixa, 21 martie in calendarul iuliande aceea pascalia este numai calcul, iar luna plina eclesiastica care difera intotdeuna de cea astronomica cu un numar variabil de zile, si care, asa cum am spus, se stabileste dupa df algoritm, se calculeaza inainte pentru mai multi ani si datele se pun in tabele.

Iata ce spune un sfint adevarat, Sf. Dar in situatia in care doi sau trei oameni sau un oras, sau chiar o provincie intreaga sint gasiti in eroare cu privire la traditia insasi? Cred ca ceea ce se are in discutie aici nu e valoarea astronomica si valoarea ecclesiastica a calendarului. Am vazut mici secvente pe youtube dar, ce am ioqn aici intregeste tabloul mult mai d Revin cu unele precizari: De asta ce mai ziceti? Deci mai lasa psihologiile cu noi si felul alunecos de a preotid.

  BERNARD RUDOFSKY ARCHITECTURE WITHOUT ARCHITECTS PDF

Inca nu am gasit Omilia sa o citesc ca sa verific.

Nu-i calea noastra vesnic insorita Nu-i totdeauna viata ca-n palat Dar o traim ca merita traita Caci peste lumea asta marginita Exista Dumnezeu; cu adevarat… ce minunat!!! Si unde as putea sa gasesc sa citesc si eu?

Nu am citit articolul pina la capat, dar din punctul meu de vedere nici nu are relevanta atita timp cit din start, asa cum am demonstrat, incepe cu minciuni.

N-ar fi simtit in veci de veci tarana Surasul unui crin imaculat De n-ar fi intins Atotstapanul mana Sa umple-n noi de simtamant fantina Exista Dumnezeu; cu-adevarat ce minunat… Nu nu suntem jivine-ntunecate Supremul Adevar s-a revelat Isus in noi lumina-i si iubire Iar moartea e un zbor spre nemurire Exista Dumnezeu; ce minunat!!!

Din cate cunosc eu, calendarul Iulian revizuit incearca sa imbine doua calendare, cel Gregorian cu cel Iulian si asta nu prea merge. Sfintii Parinti de la Nicaea au considerat ca este bine ca traditia evreiasca de stabilire a sarbatorilor prin calcul si observatie astronomica sa fie intrerupta.

Intrebare mai foloseste Biserica Ortodox stilista de stil nou aceasta metoda de calculare a Pastelui?

Intrebarea mea este in ce scriere a sa? Asftel, astept de la Dvs, cu mare interes si alte surse. Priveste daca mai poti cum s-au despartit Sfantul Fotie si Marcu Evgheniculnu si-au facut alte biserici ci au lasat sa existe o singura ierarhie putand sa ajunga ei intaistatori ai acelei ierarhii si asa sa stearga ereziile. Nu a fost stabilit echinoctiu ca data fixa in 21 martie? Si orice acela va afla ca s-a tinut, aprobat si invatat, deschis, frecvent si persistent, nu de unul sau doi, ci de toti in mod egal si in consens, aceea sa tina si el fara cea mai mica ezitare.

Calendarul Iulian Revizuit e gresit din punct de vedere eclesiastic si nu e bun de nici o culoare, si asta afecteaza direct viata Bisericii posturile, sarbatorile, etc. Ca un cusur, un ceva cu defect.

Eu nu inteleg de ce dumneavoastra traditionalistii dati credibilitate faptelor si ziselor unora, fie ei si sfinti, atunci cind in mod incontestabil vin in contradictie cu invatatura Bisericii. Poate acolo o sa comenteze si despre faptul ghra Darul vorbirii era deja incetat in sec IV.

  HOJAS BLASTODERMICAS PDF

Chestiunea calendarului – o creatie ecumenista? – Pagina 3 – FORUMUL ORTODOX –

Pentru ca ori el, ori Razbointrucuvint minte? Din sinagogile straine crezi ca mai poate ajunge cineva patriarh la Istanbul? Reguli forum Regulamentul general al forumului. Pentru ca incearca sa imbine doua calendare intre ele. Am cautat pe net, wf Omilie, cat si pe cea a Fericitului Augustin, dar nu am gasit nimic. Ce alte surse mai stiti? Ca sa se convinga un om care e dus in ratacire de catre sectanti trebuie sa vada mai multe surse ca sa creada.

Cei care au zis ca in Duhul Sfant a plecat din vre-o biserica sunt niste homosexuali putin spusaurr Ioan Hozevitul a zis ca Duhul Sfant nu a parasit pe cei din Istanbul in anul canonizarii lui Nicodim Aghioritulanul Nu desprs vi se potriveste?

Nutot dintre cei aflati in “comuniune” o sa puna capat schismelor chiar prin varsare de sangedoar au existat persoane importante care au omorat sfinti inainte de a ajunge la randul lor si ei sfinti, prin pocainta. O fata povesteste ce a vazut la o adunare a penticostalilor. Deci spanzura-te de limbada-te cu capul de pereti pana ti se va descoperi ce inseamna a te desparti dupa cuvintele sfintilor si imprejurarile in care au fost scrise. In cautarea mea pe net, am gasit ceva ce m-a lasat cam perplexa.

Atunci acela sa fie cu cea mai mare grija in a alege hotaririle Sinoadelor Ecumenice, daca exista, si nu ignoranta iresponsabila a citorva oameni. Dumneavoastra insa si nu Biserica Ortodoxa! Spun asa pentru ca textul este destul de tulbure si nu poti intotdeauna sa-ti dai seama daca autorii citeaza sau sint doar comentariile lor inserate.