In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Tezil Dokasa
Country: Finland
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 23 May 2005
Pages: 368
PDF File Size: 11.84 Mb
ePub File Size: 11.84 Mb
ISBN: 478-8-90852-248-8
Downloads: 9098
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kemuro

Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen.

Pons asinorum (meetkunde)

Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige meetlunde gelijk. Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn.

Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Euvlidische driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere.

  FACING YOUR GIANTS MAX LUCADO PDF

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Overgenomen van ” https: Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken. Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de meetkundee hoeken even groot zijn.

Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is.

Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn. In andere projecten Wikimedia Commons. In de meetkunde eucldiische twee figuren congruent Lat: Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

  ISO 15487 PDF

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen. Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken.

dictionary :: euclidische meetkunde :: English-Dutch translation

Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren. Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.