opisane u svjetskoj literaturi, a odnose se na kontrolirani uzgoj riba u moru. NTT .. ), te u morskih tropskih riba držanih u akvarijima (Aronson, ). Istraživanje je sprovedeno u Akvarijumu ″Kragujevac″, koji je deo Instituta za bio- rezultata konstatovano je da je linjak riba koja se može uspešno gajiti u. antikvarijat. GAJENJE RIBA U AKVARIJUMU · Mihajlo Ristić antikvarijat. AKVARIJUM I TERARIJUM s uputstvom za gajenje riba, vodozemaca i gmizavaca.

Author: JoJojar Maukazahn
Country: Lithuania
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 22 May 2007
Pages: 471
PDF File Size: 12.87 Mb
ePub File Size: 18.24 Mb
ISBN: 277-1-38971-845-5
Downloads: 97144
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dazshura

Na kakvoj podlozi ih vi drzite? Smjetaj ikre, liinaka i riba u karantenske uvjete16; pretraga i praenje zdravstvenog stanja, tretiranje izlazne vode itd Idealne karantenske uvjete u ribogojilitima je nerijetko nemogue izvesti uslijed nemogunosti da se riba i voda! Kod grgea okusni pupoljci nisu smjeteni samo na rubu usne upljine nego su razbacani po cijeloj povrini koe ukljuujui rep i peraje.

Gaboon I blizu sa adekvatnom opremom i sredstvima za odrzavanje. Prije davanja hormonskog pripravka matice se anesteziraju anestezinom ili MS Sva sreca pa sam ih odmah video i zapisao. Grabeljivac kojeg je mogue hraniti paletama u intenzivnom uzgoju; vaan je za marikulturu. Da li neko moze da mi kaze da li su bolji intex ili bestway bazeni?

U veine riba nema prave razlike izmeu jednjaka i eluca, te u nekih kotunjaa nabori jednjaka mogu izravno prei u eludac koji moe biti razliite veliine i oblika. Peti krni luk je jako reduciran i on se sastoji samo od donjodrijelnih kosti, te ima male donjodrijelne zubie.

  EL DESPIADADO RUSO LYNNE GRAHAM PDF

Zamolio bih nekoga ko je imao slicna iskustva da mi odgovori da li mogu necim da vratim vodu u normalno stanje ili je potrebno praznjenje i punjenje pa hemija kako je trebalo ispocetka Najpopularnija i najvie komercijalno uzgajana riba SAD-a.

Mozda je stos u tome sto nema cijanida? Puno ga ima oko ua rijeka, a ulazi i u same rijeke. Zasta sluzi mrezica za ciscenje povrsine bazena. Ja imam problem da se posle dana kompletno izduva i omlitavi. Rib sve zajedno je pola sata posla jednom nedeljno, a voda mi je bistra kao iz slavine.

Osim na ribe, djeluju i na vodenbuhe, alge, rakove, vie vodeno bilje.

Sistematika Riba

Cilj joj je smanjenje koliine patogenih mikroorganizama i parazita ispod infektivne doze. U jezerima mogu dosei do 1m i 30 kg. Razlikujemo etiri osnovna tipa ribljih ljusaka i to: Prsna peraja im je smjetena kaudalnije no u mnogih perciformnih riba. Sad vodim racuna da vodu iz creva posle usisavanja izbacim van bazena.

AKVARIJ I GAJENJE TOPLOVODNIH RIBA

Bitno je da je temperatura konstantna i primjerena vrsti. Mrijetenje je najee u topla sunana jutra a gajenjd se tad brkaju uz povrinu vode. Bazeni sa konstrukcijom imaju jos jednu osobinu zbog koje ja licno patim sto nemam jedan. Treci dan isto samo voda nije prozirna vec postaje zuta Repna peraja je homocerkalna, srce nema arterijskog unja, nego aortinu glavicu, a crijevo je bez zavojitog zaliska.

Kako stoje stvari sa ovim bazenima i podlogom gajjenje ima odredjen pad? Svaki takav pupolji se sastoji iz skupine meusobno gusto poredanih okusnih stanica izmeu kojih su rasporeene potporne stanice. Imaju velike okrugle cikloidne ljuske i na tijelu i na glavi. Najbrojnije su peharaste ljezdane stanice koje izluuju sluz mukopolisaharid neposredno u vanjsku sredinu, koji je vrlo vaan u odnosu izmeu unutarnje sredine ribe akvarinu okolne vode osmoregulacija.

  JAN KELLER TRI SOCIALNI SVETY PDF

Moli – Wikipedija

Pre svega mislim na bazene sa metalnom konstrukcijom x i vece, a takodje i vece bazene na naduvavanje istih dimenzija? Koliko su izdrzljivi, kakvi su za odrzavanje? Sto se tice isplativosti, originalne pumpe kostaju vise od dinara, i jako se tesko nalaze, a one najvece su cak i po dinara a jedva da imaju w.

Na taj nain dublji slojevi bivaju zatieni od hladnoe i ribe u njima, uz bitno usporen metabolizam mogu prezimiti zatiene od zamrzavanja. Ako si citala prethodne postove primetices da je dovoljan aquamulti.

Napunila ja njega, pa hlorisala pa istresla pun prekrivac lisca unutra, pa sakupljala crevom talog sa dna itd. Na rep akvarinu gotovo polovica duljine tijela. To je spravica sa nekom pumpicom i crevima na jednom i na drugom kraju te pumpice i odlicna je.

Karakterizira ih velika koliina bistre, protone vode. Pravi ga Galenika pod nazivom Galisept.