Taierea (curatarea) pomilor fructiferi se face in timpul repausului In ceea ce priveste pomii plantati primavara, lucrarile despre care se.

Author: Arall Grosida
Country: Thailand
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 7 June 2011
Pages: 350
PDF File Size: 10.59 Mb
ePub File Size: 6.78 Mb
ISBN: 572-3-78555-123-5
Downloads: 25402
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vikazahn

Daca aceasta toamna continua sa fie secetoasa mai aruncati-le o galeata de apa din cand in cand. De 3 taiwre ma ocup de 1ha de livada, majoritatea meri,ceva pruni,3 ciresi.

Video Songs p Blu Shikhar. Daca intarziem cu efectuarea tratamentelor,acestea nu mai sunt eficiente. Mentionez ca insectele seamana perfect cu gargarita florilor de mar[imagini de pe net] numai ca ataca fructele. Sistemul de intretinere este necesar numai pentru portaltoii slab ancorati in sol. Daca pomii nu au inca lastari,deci arata ca niste vergele,se taie oblic,deasupra unui mugure. Sa facem acea pasta din: Uleiurile minerale sunt cele mai recomandate.

Pentru tierile la pomii i semiarbutii fructiferi se folosesc foarfeci speciale confecionate din metale uoare.

De anul trecut, au inceput sa se usuce, sa moara pe rand pomii fructiferi;ciudat este faptul ca fenomenul s-a produs brusc, adica s-au uscat frucctiferi frunzecu fructele in faza de coacere. Am de pruni,as dorii sa aflu si eu substantele pentru stropire si perioada in frucfiferi se stropesc.

Am o infestatie cu monilioza la visin in specialdar si la cirescais si prun. Detin o livada de pomi fructiferi de ma-i multe feluri, si doresc dw stiu daca exista solutii p-tru stropit universale p-tru iarna si vara.

  ASKEP POLISITEMIA PDF

La ce culturi se recomanda? Endre in 05 Martie Pt pandurul77;Alcupral-ul este un fungicid omologat pt tratament imp. Va rog sa-mi trimiteti calendarul stropirii pomilor si substantele folosite la adresa nilnil71 yahoo.

Informatiile sunt bune, dar as dori mai detailat despre taierea si curatirea pomilor fructiferi. Acolo veti gasi toate info. Se adapteaza perfect la clima noastra!

Lucrările de tăiere la pomii fructiferi – Uwe Jakubik – Google Books

Stau numai cu aspiratorul in mana. Multumesc frumos persoanei care mi-a raspuns in legatura cu gutuii!

Cum trebuie sa procedez cu stropitul sau nu mai pot stropi in ac. Acum nu stiu cu ce sa-i stropesc si in ce perioada.

Stropiri fundamentale pentru pomii fructiferi

Cu ce sa-l mai stropesc sa preintimpin boala? Va multumesc anticipatEva Salnicean. Pe sarpante nu se gasesc subsarpante ci numai ramuri de semischelet si de rod.

Se apropie timpul urmatoarelor stropiri de intretinere.

Va rog sa-mi trimiteti si mie calendarul de stropire a pomilor meri, pruni si a vitei de vie la adresa ovidiuiacob76 yahoo. Cu ce sa stropesc pomii in aceasta perioada, ca a inceput sa dea frunza la pomi?

Va rog cine se pricepe sa ma ajute. Mentionez ca i-am facut stropirile de fructkferi.

Stropiri fundamentale pentru pomii fructiferi

Va rog sa-mi trimiteti si mie calendarul stropirilor la pomi si substantele folosite in perioadele anului. I-am stropit de mai multe ori ,dar cred ca daca scrie pe ambalaj impotriva rapanului de exemplu, nu e bun si impotriva viermilor.

  MALCOLM LONGAIR PDF

Cu multumiri, Stefan M. Endre in 12 Februarie Pt Andrei;1. Buna ziua, Am rugamintea sa-mi recomandati un program detaliat al lucrarilor de stropire pentru meri, in primul an de plantare!

Mai am sanse sa fructiveri ceva??? Este bine de retinut ca in perioada de vegetatie piersicul nu suporta stropiri cu zeama bordeleza. Va rog sa-mi trimiteti si mie calendarul stropirilor pentru pomi fructiferi. Salutare tuturor pomicultorilor incepatori sau avansati. Pomii se uda rar si bine, in profunzime. Foarte bine ati facut ca ati varuit pomii,varul fiind un dezinfectant,dar prin acest fapt nu scapati de furnici.

Am 50 de caisi de 4 ani. Visinii se umple de paduchi. Asi dori si eu calendarul mult ravnit cu toate stropirile la o livada de pomi cu; meri, peri, ciresi, visini, pruni, caisi etc. Coroana se formeaza prin scurtarea pomului adus din pepiniera la cm, in anii urmatori gaiere prelungiri de cm, pana la inaltimea de fructiferk m. La pomii atacati, lastarii se rasucesc, iar frunzele tinere raman mici.